Deel dit blogbericht:


De nuttige en heilzame stoffen in Aloë Vera aanwezig

Hier wil ik je even op de zeer werkzame stoffen wijzen waardoor de werking van de Aloë vera super is, voor dier en mens. 

Lignine: ondersteuningsmateriaal van de plant: en breiachtige substantie die samen met cellulose voorkomt. Daaruit bestaat de gel van het Aloë-blad. Dat dringt heel goed de menselijke huid binnen, maar de medicinale eigenschappen zijn nog niet geheel bekend.

 

Saponine: (zeepachtige stof): Glycociden (organisch-chemische verbindingen), die niet alleen antiseptische en reinigende eigenschappen hebben, maar ook in cosmetische producten zoals shampoo, als bijzonder zeperige of schuimende werkstoffen gebruikt worden.

 

Anthrachinone: Afdrijvend, antibacterieel, werkt ook tegen virussen.

 

Aloïne: Hars; een oplosbaar extract van de Aloë.

 

Barbaloïne: Komt in kristalvorm in de Aloë Vera. Het verhoogt de werkkracht; werkt reinigend en gaat krampen tegen.

 

Aloë-emodine: Staat bekend om zijn afvoerende werking en bezit in vergelijking tot vele Antrachinonen zekere anti-infectie-eigenschappen.

 

Aloë-zuren: De geneeskrachtige werking is onbekend.

 

Etherische oliën: Het vloeibare extract heeft verdovende en pijnstillende eigenschappen.

 

Chrysophaanzuur: Het Methylanthrachinone, een derivaat van de Aloë-emodine is vanwege de werkzame behandeling van chronische huidziekten zoals psoriasis (schilferige huiduitslag) en trichphytose (huidschimmel-infecties), bekend.

 

Kaneelzuur: Behoort tot de kaneelverbindingen en heeft belangrijke werking tegen darmgassen en bevordert de spijsvertering. Werkt antiseptisch, schimmeldodend en reinigend.

 

Kaneelzuur-esther: Het bevordert de enzymatische afbraak van afstervend weefsel en kan als pijnbestrijder werken.

 

Calcium: Dit is een bekend element voor het menselijk lichaam. Is te vergelijken met ijzer en bijzonder nodig voor de opbouw van ond botweefsel, vooral bij jonge mensen of voor genezing van weefselbeschadiging. Het heeft een directe betrekking tot fosfor. Overvloedig calcium kan leiden tot botvervormingen, kalkafzettingen en weefselverharding. Calciumgebrek verhindert de opbouw van bot. Is onontbeerlijk voor de wederopbouw van weefsel.

 

Natrium, Kalium en Chloor: Natrium en kalium spelen een wezenlijke rol bij de regulering van de stofwisseling en zijn daarom voor het menselijk lichaam bijzonder belangrijk. Kaliumgebrek kan tot spierkrampen leiden, tot duizeligheid en zelfs tot een voorbijgaande blindheid. Is het natriumgehalte in het bloed te hoog, dan kan het tot hoge bloeddruk en cardiovasculaire problemen komen.

 

Zink: Dit is vermoedelijk het meest verbreide mineraal.  Het is een levensnoodzakelijk sporenelement wat betekent dat het lichaam het niet zelf kan aanmaken. De maximale te verdragen hoeveelheid per dag ligt bij 40 mg. Door gebrek aan zink kan men bloedarmoede krijgen, gevoeligheid voor infecties, evenals moeilijke genezing van wonden, uitvallend haar en afbrekende nagels. Zink is ook noodzakelijk voor het functioneren van de schildklier. Nieuwere studies wijzen erop dat zink direct met de sexuele potentie te maken heeft en met problemen in het urogenitaal gebied. Veel mannen krijgen een prostaatontsteking door gebrek aan zink. Te veel zink remt de werkingen van andere elementen, in het bijzonder van ijzer.

 

Mangaan: Geldt als essentieel voor mensen en komt voor in botten, lever, hypofyse, epifyse en in de borstklieren. Gebrek aan mangaan veroorzaakt groeistoornissen, nerveuze storingen en onvruchtbaarheid.

 

Magnesium: Magnesium komt hoofdzakelijk voor in de lever en in het spierweefsel. Het is zeer belangrijk voor de zogende moeders en de ontwikkeling van kinderen. Een duidelijk magnesiumgebrek wordt o.a. door chronisch alcoholgebruik en chronische darmziekten veroorzaakt. Het leidt tot overmatige prikkelbaarheid, doorbloedingsstoornissen, spierkrampen (o.a. in de kuit) en vele andere symptomen. Magnesium, kalium en calcium reguleert de stofwisseling.

 

Koper: Gebrek aan koper leidt bij dier en mens tot bloedarmoede, tot een storing van het centrale zenuwstelsel, tot arteriosclerose, enz.

 

Chroom: Dit is zeer belangrijk voor het menselijk lichaam, vooral om enzymen door de synthese van vetzuren en cholesterol te activeren. Het bevindt zich hoofdzakelijk in de milt, nieren, testikels, in het hart, de longen en de hersenen. Mineralen zijn voor het genezingsproces van zeer groot belang.

 

Dit zijn slecht een aantal werkzame stoffen die bijzonder noodzakelijk zijn voor een gezond menselijk lichaam, die allemaal in kleine hoeveelheden in Aloë Vera aanwezig zijn.

Wees de eerste om het nieuws te lezen
vul hier uw e-mailadres in