Deel dit blogbericht:


De wonderbare geneeskracht van de Aloë vera plant

Aloë Vera is een zeer gekende plant, maar de werkzame stoffen die deze plant bevat en de geneeskracht van deze plant dat wil ik hier graag even met je delen.

Ikzelf had jarenlang zeer veel problemen met eczeem waarvoor ik dagelijks Cortisone zalf gebruikte alsook  astma en allerlei andere vervelende allergieën, waar ik maar niet vanaf kwam, ondanks de medicatie die ik dagelijks nam.

In 2015 leerde ik heel toevallig deze wonderbare plant en het bedrijf LR, gevestigd in Ahlen (Duitsland) kennen en begon na lang aarzelen en veel opzoekingswerk uiteindelijk op 24 mei 2016, met veel ongeloof, met het dagelijks innemen van de zeer geneeskrachtige drinkgels van de Aloë Vera plant.

 Op dat moment had ik echter alles geprobeerd om van deze vervelende ziekte en de vele allergieën af te komen. Ik probeerde strenge voedingsdiëten, maar jammer genoeg altijd zonder positief  resultaat.  Integendeel, het was telkens afzien als de beesten om telkens te verzanden in dezelfde miserie.  Geloof me vrij, ik ben een harde tante en als ik iets wil dan ga ik er altijd voor.  Maanden, zelfs jaren aan een stuk probeerde ik telkens wat er mij werd geadviseerd.  Maar nooit had ik een positief resultaat.

 Niets had mij ooit genezen, totdat ik de Aloë vera plant leerde kennen.  Vandaar wil ik hier heel graag mijn verhaal met je delen.

 Het was niet zo dat mijn probleem op één – twee – drie was opgelost, integendeel hoe meer en langer ik deze gels innam hoe erger het probleem werd.  Maanden heb ik afgezien, want de ontstekingen werden erger en erger, waarvan je hier een foto ziet.

 

 En toch bleef ik er altijd in geloven, ondanks alle afvalstoffen die jaren in mijn lichaam waren opgehoopt, door het dagelijkse gebruik van cortisonezalf.

 Ik had een chronisch probleem dat al 56 jaar aan de gang was, dus moest ik wat geduld uitoefenen.

 Ik was dan ook vastberaden dat ik mijn doel zou halen, ondanks mijn de mensen om me geen, die me allemaal voor gek verklaarden. Want niemand geloofde nog in mijn genezing.

 Ik las het boek van Dr Peuser en wist dat ik zou geholpen worden.  Het lezen van dit boek van deze  dokter heeft me ertoe aangezet om van start te gaan en te doen wat ervoor nodig was.  Ik ben dan ook eens persoonlijk bij Dr Mihael Peuser geweest om raad te vragen en deze zeer intelligente man heeft me helemaal overtuigd.

Het was een moeilijke en zware opgave, want alle afvalstoffen die zich jaren hadden opgehoopt kwamen naar buiten, omdat mijn lichaam volledig aan het zuiveren was.  Mijn voeten en vooral ook mijn handen waren zeer zwaar ontstoken en deden zelfs veel pijn.

 Tot de dag dat ik na ongeveer 7 maanden de drinkgels dagelijks in te nemen een kleine beterschap  waarnam.  Je gelooft het nooit maar na 10 maanden, waren de ontstekingen langzaam aan het verdwijnen. Hieronder kan je een foto zien hoe het eindelijk na bijna 12 maanden afzien was en nu nog altijd is.

 Ik ben nu vastberaden dat ik deze gels dagelijks blijf innemen, want ook alle zware allergieën, waar ik mijn leven lang mee te kampen had zijn allemaal verleden tijd.  En dit volledig zonder het gebruik van cortisone.

 Momenteel gebruik ik totaal geen medicatie meer en was nooit eerder zo gezond. Mijn bloedwaardes zijn supergoed en telkens als ik naar de dokter ga laat ik ook alles grondig onderzoeken en dat is ook nooit eerder zo positief geweest.

 Kan jij je voorstellen hoe ik mij voelde?   Ik was nooit zo gelukkig als die dag dat ik na bijna 57 jaar eindelijk volledig genezen was.  Ik ben er dan ook vast van overtuigt dat deze plant ook misschien voor jou iets kan betekenen.

Ik startte zelfs een nieuw bedrijf omdat ik ervan overtuigd was, met deze wonderplant ook anderen te kunnen helpen,  waaronder ook mijn eigen man die toen ook zeer veel rugklachten had.

 Hieronder zie je een foto van hoe het nu nog altijd is.

 

 De Aloë Vera is een onopvallende plant die op het eerste gezicht aan een cactus doet denken. In werkelijkheid maakt hij deel uit van de leliefamilie. Aloë Vera stamt uit een regio met extreem hete zomermaanden, waar vaak maandenlang geen regen valt, zoals: Cuba, Mexico (Yucatan), Brazilië, Afrika en de Canarische eilanden.  Om te kunnen overleven, heeft de plant in zijn bladeren grote vochtreservoirs ontwikkeld.

       

 De gel van de Aloë vera plant

  Bekende werkzame stoffen van de Aloë vera ‘Barbadensis Miller’

 • Vitamines > A, B2, B3, B6, B12, C, PP, E, foliumzuur, niacine, bètacaroteen, choline
 • Mineralen > Calcium, kalium, magnesium, natrium, koper, ijzer, zink, mangaan
 • Aminozuren > Lysine, threonine, valine, methionine, isoleucine, fenylalanine, tryptofaan, arginine,asparaginezuur, serine, glutaminezuur, glycine, alanine, tyosine, histidine, proline, hydroxproline, cystine, leucine
 • Enzymen > Oxidase, catalase, amylase, bradykinase, cellulase, lipase, alliinase, fosfatase, creatine-fosfokinase, dehydrogenase, SGO-transaminase, SGP-transminase
 • Mono- en polysachariden > acemannaan, arabinose, galactose, mannose, rhamnose, xylose, hexuronzuur, glucuronzuur, galacturonzuurn cellulose,
 • Plantensterolen > campesterol, luperol, bèta-sitosterol
 • Aminosuiker > glucosamine, galactosamine,
 • Appelzuur > lignine, sapogenine

 

 Productie

Aloë Vera wordt op reusachtige velden verbouwd, die in de ongerepte natuur gelegen zijn. Het bedrijf waar ik mee samenwerk (LR) neemt uitsluitend de aloë-verabladgel van een grote hooggelegen plantage in Mexico af, die bij plaatselijke sociale projecten betrokken is. De bladgel wordt via meerdere nauwgezette stappen verkregen:

 1. Mechanische reiniging van elk individueel blad in een waterbad om modder en overige restanten van het blad te wassen.
 2. De groene buitenhuid wordt voorzichtig van de boven- en onderkant van het blad afgepeld om het geleiachtige binnenste van het blad te winnen.
 3. Door middel van filterpersen en aansluitende reinigingsstappen wordt de aloë vera bladgel gewonnen.
 4. Het afvullen van het geperste sap vindt plaats volgens technisch geoptimaliseerde voorwaarden waarna het sap meteen verzendklaar is.

  Kwaliteit

Vanaf 2001 heeft ook LR de talloze eigenschappen van Aloë vera ontdekt. LR produceert ook hoogwaardige cosmeticaproducten en voedingssupplementen met Aloë vera.

 

LR hecht bij al zijn producten groot belang aan kwaliteit, want ik ben alvast 100% overtuigd dat door het nemen van deze hoge kwaliteit, mijn 56-jarig zwaar probleem eindelijk is opgelost.

 LR gebruikt als enige ter wereld en uitsluitend het zuivere binnenste bladmateriaal, het bladfilet, van de aloë vera; een voorwaarde voor de hoogste kwaliteit. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de verdere verwerking uiterst voorzichtig gebeurt, zodat waardevolle ingrediënten ook volledig behouden blijven. Zij richten zich op een hoge concentratie aloë-veragel in hun producten, om zich van de concurrentie te onderscheiden. Dit wordt ondersteund door de jaarlijkse certificering en hercertificering van alle LR-producten door het Internationaal Aloë Vera Science Council (IASC).  Dat zij daar jaarlijks in slagen wordt onderstreept door de toekenning van het begeerde IASC-kwaliteitszegel.

 

 Informatie over de ingrediënten

Eeuwenlang werd Aloë vera beschouwd als een ‘multi-talent’ voor interne en externe toepassingen – vooral voor cosmetisch gebruik. Om bestand te zijn tegen warme en droge weersomstandigheden, heeft Aloë Vera het vermogen om water en essentiële voedingsstoffen in de bladeren op te slaan. De tradities van de positieve effecten van deze stoffen gaan terug tot de tijd van Nefertiti en Cleopatra. Ze vormen de basis voor het voedende en regenererende effect van Aloë Vera-verzorgingsproducten van LR.

 Een lijst met de bekende werkzame stoffen vind je eerder in deze blog.

 

Hier ga ik het voornamelijk hebben over de drinkgel die mijn gezondheid alsook mijn eigen business totaal veranderde.

 

Ik deel hier de kennis van Dr Michaël  Peuser, want hij beweert dat het allemaal draait om onze “Kapillaren of in het Nederlands Haarvaten”.

  Onze haarvaten bepalen ons lot!

Steeds weer is er op indrukwekkende wijze aangetoond hoe belangrijk de gezondheid van onze haarvaten is. Want alleen daar waar bloed ongehinderd door de haarvaten kan vloeien, worden weefsel en organen voorzien van noodzakelijke zuurstof.

 

Aloë Vera is als geen andere geneeskrachtige plant in staat om invloed te hebben op de toestand en normale en gezonde binnendiameter van onze haarvaten. Daarom is Aloë vera zo bijzonder belangrijk voor onze gezondheid.

 

Om toenemende belastingen of al bestaande veranderingen van de bloedvaten te compenseren heeft Dr Peuser  de toepassing van Aloë vera  verder ontwikkeld. Want haar geneeskrachtige werking kan verder versterkt worden door de combinatie met silicium, welke aanwezig is in de SIVERA drinkgel en een heel belangrijk vetzuur, het gamma-linoleenzuur (GLA).

 

Wil je graag aan -35% extra korting kopen, ook dat kan.

De gevolgen van haarvatvernauwing

Haarvaten zijn de dunste bloedvaten. Ze zijn zo dun dat de rode bloedlichaampjes er alleen achter elkaar doorheen kunnen. In het bereik van de haarvaten en alleen daar worden zuurstof en voedingsstoffen uit het bloed aan het weefsel en aan de cellen toegevoegd.

 

Wanneer de haarvaten zich vernauwen worden het weefsel en de cellen niet meer goed van bloed voorzien. Dat heeft in eerste instantie geen uitwerking op de voorziening van voedingsstoffen, want voeding hebben we maar om de paar uur nodig. Zonder zuurstof kunnen we echter niet leven. En hier ligt het probleem, want:

Een vernauwing van de haarvaten leidt snel tot gebrek aan zuurstof

Om de cellen, waarvan we er tussen 60- en 80 biljoen in ons lichaam hebben, te laten overleven, schakelen we in dit gebied om op andere mechanismen van de energiewinning – en wel zonder zuurstof. Dat werkt voor een korte tijd. Daarbij ontstaan echter duidelijk meer zuren met als gevolg:

  

Gebrek aan zuurstof leidt tot verzuring

Gebrek aan zuurstof en verzuring zijn een enorme belasting voor het organisme. Want daarmee komt ons lichaam in een ziekmakende vicieuze cirkel terecht die wezenlijk over ziekte of gezondheid beslist.

De gevolgen van moderne volksziektes

Als levensbelangrijke organen door deze vicieuze cirkel getroffen worden, wat helaas vaak het geval is, ontwikkelen zich daaruit de moderne volksziektes. Daartoe behoren:

 • Hartinfarcten en beroertes
 • Chronische ontstekingen en kanker
 • Hoge bloeddruk en arteriosclerose
 • Allergieën en neurodermitis

  

Civilisatieziektes zijn doodsoorzaak nr 1

De helft van alle doodsoorzaken in Europa zijn ziektes van de bloedvaten zoals een hartinfarct en beroertes.

 Een kwart gaat op rekening van kanker.

 De moderne geneeskunde staat hier voor haar grenzen.

 Dat komt omdat zij niet de oorzaken aanpakken, maar de symptomen behandelt. Verandert er niets aan de oorzaken, zoals levenswijze, haarvatvernauwing – komen de symptomen altijd weer terug. Zo blijven we afhankelijk van artsen, pillen en deze industrie.

 Dat betekent:

 1. dat we de oorzaken moeten behandelen
 2. naar de individuele levenswijze kijken
 3. natuurlijke geneesmiddelen gebruiken

  

Hoe kan de Aloë Vera hierbij helpen?

 • Aloë Vera werkt op de oorzaken – de vernauwde bloedvaten en hersteld onze cellen
 • Aloë Vera is een gezonde plant zoals groenten en fruit en is daarom een natuurlijk bestanddeel voor een gezond leven
 • Aloë Vera is één van de oudste geneeskrachtige planten van de wereld vol tradities

  

Wat maakt de Aloë Vera nu zo bijzonder?

Deze leidt ons naar de inhoudelijke stoffen, want er is een duidelijk verschil te zien met andere geneesmiddelen.

 De wetenschap heeft tot nu ongeveer 200 inhoudelijke stoffen gevonden, die één voor één allemaal een specifieke werking hebben op het lichaam.

 Het reikt van A van Acemannan tot Z van Zink. Veel inhoudelijke stoffen zijn alleen in een kleine concentratie aanwezig en hierin ligt het geheim van deze plant: het is niet de werking van een enkele vitale stof of commandogever alleen, het is de samenwerking van alle andere stoffen die de vele positieve werkingen van de Aloë Vera mogelijk maken.

 De wetenschap spreekt hier over synergestische werkingen

  

De samenstelling van de Aloë Vera plant

De Aloë vera is sedert duizenden jaren in de hele wereld bekend en als één met sagen omgeven magische plant in de verschillende culturen en beschavingen binnengekomen. Ze werd ook als helende plant ingezet, maar zonder wetenschappelijke onderbouwing.

 Vanaf 1930 hielden veel geleerden zich wetenschappelijk met de plant bezig en ontleedden en analyseerden haar grondig. Tezelfdertijd gebruikten een zekere Collins en Crewe als eersten de plant op een professionele manier. Zij behandelden met succes opgelopen huidverbrandingen door radioactiviteit. 

 Dat was het begin van een lange weg met het doel de buitengewone eigenschappen van de Aloë Vera bloot te leggen.

 Pas in 1941 werd de Aloë Vera dankzij de inzet van prof. D. Rowe voor de eerste maal beschreven. Onvermoeid wijdde hij zich aan de zoektocht naar de ware identiteit van de plant en kon die door chemische analyse tenslotte geloofwaardig vaststellen.

 Vele belangrijke wetenschappers uit de hele wereld namen deel aan het verder onderzoek van de Aloë Vera en eenieder leverde een belangrijke bijdrage om de kennis over dit wonder der natuur vollediger te maken.

  

Door het dagelijks innemen van de drinkgels worden de volgende kwalen en ziekten geëlimineerd

Artritis – Brandend maagzuur – Conjunctivitis (bindweefselontsteking) – Darmpoliepen – Doofheid – Eelt – Epilepsie – Gastritis (ontsteking van het maagslijmvlies) – Herpes aan de schaamlippen of de clitoris – Hoofdschilfers – Kaalheid – Kleine wondjes op de hoofdhuid – Lupus erythematodes – Poliepen in de baarmoeder – Psoriasis (huidschilfers) – Reuma – Rubor (roodheid van de huid, een teken van ontsteking) Sinisitis – Verlammingen – Vlekken op de huid – Voetschimmel – Ziekte van Parkinson – Zweren – Eczeem

  

Nog andere positieve werkingen

 • Behoedt mannen met prostaatkanker voor de operatie
 • Behoedt patiënten met blaaskanker voor een operatie
 • Dun en zacht haar
 • Eetlust komt terug
 • Eliminatie van catarre (slijmvliesontsteking), ondersteuning van het uithoesten
 • Eliminatie van nachtzweer (in winter en zomer)
 • Eliminatie van schimmelinfectie
 • Eliminatie van therapieresistentie acné
 • Eliminatie van spijsverteringsproblemen
 • Eliminatie van vieze adem
 • Genezing van spataderinfecties
 • Genezing van netvliesinfecties
 • Genezing van netvliesontsteking
 • Genezing van toxoplasmose van het oog  (toxoplasmose: door katten en rauw of onvoldoende gekookt vlees van geïnfecteerde dieren overgebrachte infectieziektes.
 • Normalisatie van de cholesterolspiegel
 • Normalisatie van de bloeddruk
 • Normalisatie van van de menstruatiecyclus bij vrouwen die sinds de puberteit een onregelmatige cyclus hebben.
 • Regulering van darmperistaltiek, eliminatie van constipatie
 • Terugkrijgen van reukzin, nadat die vele jaren lang verloren was
 • Verbetering van de ademcapaciteit bij astmalijders
 • Verbetering van het seksuele functioneren van mannen na hun veertigste

  

De genezende werking is door ervaring aangetoond voor de volgende problemen

 • Aambeien (kan ook als zetpil worden toegepast)
 • Abcessen
 • Acné
 • Bloedarmoede
 • Brandend maagzuur
 • Eczeem (wat bij mij persoonlijk het geval is, door inwendig gebruik)
 • Eelt
 • Insectensteken (bijen, wespen, spinnen, muskieten)
 • Kleine snijwonden door huishoudelijke ongevallen (goede genezing van litteken of wond)
 • Netvliesontsteking of andere wondjes aan de ogen
 • Opthalmie (ontsteking aan het oog)
 • Reuma
 • Roos (Aloë als haartonicum, versterking van de hoofdhuid)
 • Schimmelinfecties
 • Tandvleesfistels, diepe en oppervlakkige
 • Tetanus
 • Verbranding door röntgenstralen
 • Verbrandingen door huishoudelijke ongelukjes
 • Verstopping
 • Voetschimmels
 • Wormen
 • Wratten
 • Zwellingen tussen de tenen

 

 

Bij alle of de meeste van bovengenoemde zaken werd Aloë lokaal, oftewel uitwendig toegepast.:

  Het is echter ook bekend dat Aloë Vera bij inwendige toepassing verbetering geeft bij:

hoofdpijn, slapeloosheid, ademnood, maagpijnen, spijsverteringsproblemen, maagzuur, gastritis, maagzweren en zweren aan de twaalfvingerige darm, dikkedarmontstekingen, hemorroïden, blaasinfecties, prostaatontsteking, ontstoken fistels en cysten,  diabetes, hoge bloeddruk, reuma, artritis, lintwormen en andere parasieten, wegblijven van menstruatie.

 Aloë verbetert ook ontstane onvruchtbaarheid, en ook gaat het overgewicht tegen dat door veel suiker- en zuurgebruik veroorzaakt is.

 Zo kan ik nog wel een hele tijd doorgaan, maar ik wil je in een latere blog nog veel meer gaan vertellen.

 

Wat er natuurlijk ook van zeer groot belang is, is de hoge kwaliteit.

 Indien je een product aanschaft, let altijd op de kwaliteit labels, want vaak hoor ik dat het nooit iets heeft opgeleverd.

LR is het enige bedrijf ter wereld dat het hoogste Instituut Fresenius certificaat draagt, waarvan hieronder de kwaliteit zegel.

 Het SGS INSTITUUT FRESENIUS kent één van de belangrijke certificaten op de markt toe? Dit onafhankelijk instituut controleert de 5 LR Aloë Vera Drinking Gels op teelt, met willekeurige steekproeven of onregelmatige invallen, op de productie en op het afgewerkte eindproduct. – en dat op regelmatige basis, maand na maand,  jaar na jaar.

 Het ISAC is een wetenschappelijke belangenorganisatie die zich bezighoudt met de verspreiding en gebruik van kennis over de positieve eigenschappen van de aloë- veraplant . Het IASC is gevestigd in Maryland (VS) en biedt de mogelijkheid aloë-veraproducten en hun kwaliteit te certificeren volgens strikte specificaties.

Wees de eerste om het nieuws te lezen
vul hier uw e-mailadres in