Deel dit blogbericht:


Hoe kan jij je steentje bijdragen voor een beter milieu?

Ons milieu en het belang ervan We leven in een maatschappij van overvloed. Het enige wat vandaag de dag nog zeer belangrijk is, is geld en macht voor de meeste fabrikanten. Miljoenen producten worden er geproduceerd en verkocht, die ervoor zorgen dat er zeer veel afvalstoffen op onze planeet terecht komen.

Ons milieu en het belang ervan

We leven in een maatschappij van overvloed. Het enige wat vandaag de dag nog zeer belangrijk is, is  geld en macht voor de meeste fabrikanten. Miljoenen producten worden er geproduceerd en verkocht, die ervoor zorgen dat er zeer veel afvalstoffen op onze planeet terecht komen. Meestal zonder dat de meeste mensen dit beseffen.

 Denk maar in de eerste plaats aan onze oceanen en waterlopen. De hoogste tijd dus voor verandering.

 

 Vijf voor twaalf

Hou jij ook van beauty producten?

 Niks mis mee, want ik gebruik ze ook en we hebben ze elke dag nodig voor onze dagelijkse verzorging. Onze huid is zeer belangrijk en moeten we uiteraard goed verzorgen. We zien er toch allemaal graag wel goed uit. Een mooie uitstraling en een goede verzorging zijn natuurlijk wel van groot belang. Maar weten we wel altijd waarmee onze verzorgingsproducten zijn vervaardigd?

 

Natuurlijk niet, daar staan de meeste mensen helemaal niet bij stil, want daar hebben ze de tijd niet voor. En toch... is dit één van de belangrijkste thema’s om vandaag de dag daar eens goed over na te denken. Want... ook jij kan je steentje bijdragen voor een beter milieu.

 

Je zal zeker denken, wat kan ik daar als persoon bij helpen, lees dan zeker verder, want als iedereen zijn steentje op die manier zou bijdragen, zijn we al een hele stap verder.

 

In zeer veel schoonheidsproducten zitten bijvoorbeeld ‘MICROBEADS’!!

 

 Beauty

IK geef je hier een woordje uitleg.

Je gebruikt ze waarschijnlijk  al dagelijks, zonder het te beseffen en je hebt waarschijnlijk totaal geen idee welke impact dat heeft op ons milieu. Microbeads zijn minuscule plasticdeeltjes die in onder andere in zeer veel beauty producten en in tandpasta’s, verwerkt zitten en op die manier door je afvoer in de natuur terecht komen.

 

 Wat zijn microbeads?

Microbeads is een verzamelnaam voor microscopisch kleine stukjes plastic. Deze (on)zichtbare deeltjes van microplastic vind je vooral in verzorgingsproducten zoals scrubs, wasgels en zelfs in heel veel tandpasta. Het is bizar hoeveel deeltjes er na een korte douchebeurt met een scrub al in de oceaan terecht komen. Zelfs het waterzuiveringssysteem krijgt deze deeltjes amper uit het water gefilterd waardoor er na één gemiddelde douchebeurt  al zo’n 100.000 deeltjes in het milieu verdwijnen. Iets wat in totaal dus zorgt voor triljoenen kleine plastic deeltjes in onze oceanen, meren en waterlopen.

 Naast de deeltjes uit verzorgingsproducten komen deze deeltjes ook nog in het milieu terecht door bijvoorbeeld het wassen van kleding gemaakt van acryl, polyester en nylon.

 

 Plastic soup

Door het massale gebruik van deze producten die vervaardigd zijn met deze microbeads, komen er enorme hoeveelheden in onze oceanen terecht. Je kan je voorstellen dat deze microbeads het zeeleven aantasten, en op die manier in onze voedselketen terecht komen. Het duurt honderden jaren voordat plastic volledig is afgebroken. Je kan je voorstellen dat dit desastreuze gevolgen heeft voor ons milieu. Het leven in- en boven de zee (zeedieren, planten & vogels) raken verstopt en vergiftigd door deze plastic deeltjes. En wij eten ze op, met als gevolg; meer en meer zieke mensen, waaronder kanker en veel meer.

  

Wat kan je er zelf aan doen?

Het is voorlopig nog steeds niet verboden voor fabrikanten, om deze deeltjes in onze producten te verwerken, maar tegen die tijd, die er misschien nooit zal komen, kan je zelf je steentje bijdragen door ten eerste deze producten gewoon niet meer aan te kopen en te gebruiken.

 

Heel soms kan, je deze microbeads al zien zitten in een product, dan gaat het bijvoorbeeld om een bodyscrub met perfecte ronde of precies even grootte scrubdeeltjes. Maar meestal zie je ze helemaal niet zitten!

 

 

Vermijd de onderstaande ingrediënten in je verzorgingsproducten:

  • polyetheleen (PE)
  • polypropeen (PP)
  • nylon (PA)
  • teflon (PTFE)
  • plexiglas (PMMA)
  • polyethyleentereftalaat (PET)

 

Let dus bij het aankopen op de ingrediëntenlijst, dit is een kleine moeite en een goede gewoonte. Wat natuurlijk wel zeer jammer is, is het feit dat fabrikanten op de verpakking de ingrediëntenlijst in zeer kleine tekst gaat drukken, zodat het voor de consument super moeilijk wordt om deze lijst te ontcijferen. Een goede tip!! Neem altijd een vergrootglas mee naar de winkel, hoe meer jij dit doet, hoe meer mensen je dit zullen nadoen.  Hoe meer mensen deze producten gaan vermijden, hoe beter voor onze planeet. Jij wil toch ook een mooie zuivere planeet en geen voeding met plasticdeeltjes?

 

 

Welke producten en merken mag je dan vertrouwen?

Kies voor producten waarin natuurlijke ingrediënten als scrubmiddel  in verwerkt zitten zoals gemalen pitten en- of noten, suiker of zout. Of zoals in onze LR producten zijn onze scrubs met bamboe deeltjes vervaardigd, welke uiteraard gaan afbreken.

 

Bovendien dragen al onze verzorgingsproducten  6 hoge kwaliteitslabels. Ze komen daarenboven rechtstreeks van de fabrikant en zijn nergens in de handel te koop.

 

 

 

Op al onze producten krijg je bovendien tot twee maand na aankoop, de garantie “niet tevreden geld terug”.

 

 

Ken je de weg naar een natuurlijk schoon verzorgde huid?

Met de verzorgende en regeneratieve kracht van Aloë Vera naar een natuurlijke mooie en gezonde huid – daarvoor staat LR Aloë Via merk.

 

De basis van onze productbelofte: een zorgconcept dat al op veel vertrouwen heeft kunnen rekenen. Aloë Via combineert het beste van Aloë Vera – met de 15-jarige Aloë Vera verzorgingsdeskundigheid van LR. Een hoog Aloë Vera-gehalte, bewezen werkstofcombinaties en de natuurlijke kracht van waardevolle Bio-extracten maken de LR ALOË VIA – verzorgingssessie uniek en divers in haar effecten:

 

  1. Regenereert
  2. Hydrateert
  3. Verzacht
  4. Beschermt

 

En dat 100% zonder parabenenen minerale oliën

Rechtsreeks van de fabrikant naar de klant

 Onze Aloë Vera (Barbadensis Miller), komt uitsluitend van Mexico en ondergaat de strengste controles op kwaliteit, verwerking, kinderarbeid en chemicaliën. Bovendien komen onze producten altijd rechtstreeks van bij de fabrikant en kunnen daarom ook altijd de hoogste kwaliteit garanderen. Je koopt dus altijd een (h)eerlijk, vers product, wat niet onderhevig is aan groothandelskosten, reclame, enz.

Wees de eerste om het nieuws te lezen
vul hier uw e-mailadres in