Deel dit blogbericht:


Starten met een eigen zaak op latere leeftijd.

Als baas 50-plusser niet meer wil, wordt 50-plusser zelfd de baas.

Het aantal 50-plussers die een eigen zaak beginnen, is tussen 2013 en vorig jaar met 69% gestegen. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstengroep Liantis. Het gaat in veel gevallen om mensen die ontslagen zijn of zich niet meer gelukkig voelden op hun werk en daarom beslisten om hun lot in eigen handen te nemen. Niet zonder succes; de oudere starters doen het zelfs beter dan hun jongere collega’s. Waar 78% van de 50-plussers twee jaar na de start nog steeds actief is, geldt dat voor de groep 18- tot 25 jarigen maar voor 67%.

 

De 50 al voorbij en toch nog de stap zetten om een eigen zelfstandige zaak te beginnen?

 

Het vergt moed, maar steeds meer mensen doen het. Het aantal startende 50-plussers steeg in vijf jaar tijd met 70%.

 

Wat doe je als je als 50-plusser door je werkgever op een zijspoor bent gezet, of zelfs je ontslag krijgt?  Zelfstandige worden vinden meer en meer mensen.  Vorig jaar waagden 3.732  50-plussers om een eigen zelfstandige zaak te starten.

 

Het gaat om mensen die ontslagen zijn en hun lot in eigen handen nemen, maar ook werknemers die zich niet meer gelukkig voelen. Ze beseffen dat het nu of nooit is om die droom eindelijk waar te maken. Het vergt moed, want ze krijgen al snel te horen: “Waar ga jij nu nog mee beginnen?”

 

Door hun leeftijd hebben ze meer maturiteit, wat van pas komt in de omgang met klanten en leveranciers. En ze hebben meer realiteitszin, willen niet meer de hemel bestormen, zoals de jonge starters. Vaak zijn ze ook op privévlak uit de grote kosten en hebben ze meer financiële reserves.

 

Ondanks al die levenservaringen hebben startende 50-plussers geen schroom om zich te laten begeleiden bij het opstarten van een eigen zaak. Ze beseffen dat ze een risico nemen en dat hun kans op succes stijgt als ze hulp krijgen. In combinatie met hun ervaring en hun netwerk, verhoogt die coaching de slaagkansen aanzienlijk.

 

Nu we allemaal langer moeten werken, zal het aantal startende 50-plussers nog toenemen. Bij ontslagrondes in bedrijven zijn zij de eerste slachtoffers, omdat ze het duurst zijn. Wie dan geen werk meer heeft, beseft dat hij zijn loopbaan in eigen handen moet nemen. Maar ook meer 50-plussers willen ook langer betekenisvol blijven in de maatschappij.

 

 

Ikzelf startte ook als 50- plusser mijn nieuwe zelfstandige zaak afgelopen jaar.

 

Ik leerde om zelfstandige startende personen, die succesvol willen worden en graag met Beauty&Health producten willen werken, te begeleiden naar succes.

 

Ik hou ontzettend van mijn job, want jouw succes is ook het mijne.

 

Deze manier van zelfstandig ondernemen heeft me aan het denken gezet, want ik kon mijn zaak opstarten zonder investering en dus zonder enig financieel risico. Als 50- plusser wou ik geen enkel risico meer nemen, zeker niet financieel en dat is me zeker gelukt.

Wees de eerste om het nieuws te lezen
vul hier uw e-mailadres in